Το φιλανθρωπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα «Άσυλο του Παιδιού», ένα από τα παλαιότερα Ιδρύματα της πόλης της Θεσσαλονίκης, συμπληρώνει τα 100 χρόνια Ζωής, 100 χρόνια Προσφοράς στη μητέρα και τα παιδιά της.

Στα πλαίσια αυτής της σπουδαίας στιγμής το Άσυλο του Παιδιού, διοργανώνει τελετή εορτασμού των 100 χρόνων, με την παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, την Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 7μ.μ. στο Κτίριο Μ1 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η είσοδος για το κοινό της πόλης είναι ελεύθερη.

Ως ιδιαίτερη τιμή προς το πρόσωπο των φίλων και υποστηρικτών του Ιδρύματος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ασύλου του Παιδιού, διοργανώνει την ίδια ημέρα στις 9.30μ.μ. επίσημο δείπνο για την ενίσχυση των σκοπών του, με την παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Σε δύσκολους καιρούς, από τότε που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1919, ανάμεσα σε πολέμους, σεισμούς και τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, το Άσυλο δεν έπαψε ούτε μια μέρα να λειτουργεί, δεν έπαψε ούτε μια μέρα να μορφώνει, να διαπαιδαγωγεί, να σιτίζει τα παιδιά του και να στηρίζει τις οικογένειές τους. Με στοργή και αγάπη, το προσωπικό, οι Παιδαγωγοί και οι εθελοντές του, τους προσφέρουν όλα τα εφόδια ώστε, ξεκινώντας το Γυμνάσιο, να έχουν διαμορφώσει έναν ακέραιο χαρακτήρα και να έχουν ίσες ευκαιρίες με όλα τα παιδιά της πόλης μας. Επίσης, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ελευθέρου Χρόνου του Ασύλου, πολυποίκιλο, πρωτοποριακό, παιδοκεντρικό και βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών ανοίγει στα παιδιά ορίζοντες που τα ίδια διαλέγουν να ακολουθήσουν.

Ευχή όλων είναι να μπορέσει το Ίδρυμα να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του για πολλά ακόμη χρόνια!

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449