Παρουσία του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου διοργανώθηκε μια σπουδαία τελετή την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό των 100 χρόνων Ζωής, 100 χρόνων Προσφοράς στη μητέρα και το παιδί της.

Η μεγάλη γιορτή του ιδρύματος, ξεκίνησε στην κατάμεστη Αίθουσα Φίλων Μουσικής (Μ1) του Μεγάρου Μουσικής με προβολή βίντεο με την ιστορία του και την ομιλία της Προέδρου του «Ασύλου του Παιδιού», κ. Μαίρης Ευθυμιάδου. 
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του Αντιπρύτανη ΑΠΘ, κ. Γιώργου Δέλλιου και του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμου.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με κύριο θέμα τα δικαιώματα του παιδιού. Ακολούθησε η παρουσίαση του Επετειακού Λευκώματος «1919-2019» από τον συγγραφέα κ. Τραϊανό Μάνο που το επιμελήθηκε. Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από την Παιδική Χορωδία του «Ασύλου του Παιδιού» και την Νεανική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης. Την τελετή συντόνισε και παρουσίασε με απόλυτη επιτυχία ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός. Η μεγάλη γιορτή του ΑτΠ ολοκληρώθηκε με δείπνο, στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν για την ενίσχυση του κοινωνικού και εκπαιδευτικού έργου του ιδρύματος.

Το «Άσυλο του Παιδιού» θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τόσο την τελετή εορτασμού όσο και το δείπνο. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Ιδρύματος ήταν συγκινητική και συνετέλεσε στην επιτυχία της.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Εθνική Τράπεζα και η εταιρία K&NE Μέλος του ομίλου Επιχειρήσεων Ευθυμιάδη.

Yποστηρικτές ήταν οι: Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, Colibri, Atrion Corporate Gifts & Awards, Thalia Exarchou Jewellery,
Κτήμα Γεροβασιλείου, Άνθη – Φυτά Πανταζή, Aegean Airlines, Lucia’s farm, Bίκος, Μouzenidis Group, Grand Hotel Palace- Mediterranean Palace.

Και στα 200 λοιπόν!

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449