Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφτηκε και τα δύο Συγκροτήματά του Ασύλου του Παιδιού την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 ως επισφράγισμα των εναρκτήριων εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας του Ιδρύματος. Ξεναγήθηκε σε αυτά και παρακολούθησε τις γιορτές που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά όλων των ηλικιών. Στη συνέχεια γευμάτισε μαζί με τα παιδιά της Στ’ τάξης με φαγητό που παρασκευάστηκε στην κουζίνα του ΑτΠ.

Συγκεκριμένα τα προνήπια του Α’ συγκροτήματος ετοίμασαν ένα τραγουδάκι και ποιηματάκια με θέμα την αειφορία και τα νήπια ένα παραδοσιακό χορό. Στο Β’ Συγκρότημα τα νήπια του τραγούδησαν το « Μια παλάμη παιδική», τα παιδιά του ομίλου λαογραφίας χόρεψαν δύο παραδοσιακούς χορούς ενώ η χορωδία του ΑτΠ του τραγούδησε αγαπημένες του μελωδίες. Τέλος τα παιδιά και των δύο τμημάτων της Στ’ τάξης παρουσίασαν μια ιστορική αναδρομή της σύγχρονης Θεσσαλονίκης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μοίρασε στα παιδιά και των δύο συγκροτημάτων δώρα ενώ τα παιδιά του Α’ Συγκροτήματος του χάρισαν μια χειροποίητη κάρτα με ευχές, του νηπιαγωγείου μια μικρή ελιά και του δημοτικού έναν χειροποίητο οδηγό της πόλης μας.

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449