Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφτηκε το Άσυλο του Παιδιού με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων λειτουργίας του, στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. τον καλωσόρισε, αναφερόμενη στο πρόσωπό του ως έξοχο εκφραστή όλων των πτυχών μιας ευνομούμενης και ευεργέτιδας πολιτείας, ως Έλληνα που προσωποποιεί τις αξίες της ιστορίας και του πολιτισμού μας και ως ευπατρίδη που παραδειγματίζει με το προσωπικό του ενδιαφέρον για την παιδεία και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο έργο του Ασύλου του Παιδιού, όπου τα παιδιά μαθαίνουν τι σημαίνει «ισότητα στην αφετηρία, ίσες ευκαιρίες» και είπε χαρακτηριστικά ότι : «Είμαι εδώ να σας αποδώσω, εκ μέρους της Πολιτείας, αυτό που σας αναλογεί και κυρίως να σας αποδώσω τον έπαινο για μία εστία, η οποία είναι στήριγμα του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνίας μας, που τόσα υπέστη και που ακόμα, υπό ορισμένες συνθήκες, εξακολουθεί να δοκιμάζεται. Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες είμαι βέβαιος ότι όλες τις δυσκολίες θα τις ξεπεράσουμε».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε ένα μικρό video με την ιστορία του Ασύλου του Παιδιού, καθώς και το πρόγραμμα που ετοίμασαν τα προνήπια του Α’ Συγκροτήματος και η χορωδία του Ασύλου του Παιδιού. Ξεναγήθηκε στους χώρους του βρεφονηπιακού σταθμού, στην έκθεση κειμηλίων του Ιδρύματος και στην Βρεφονηπιακή Βιβλιοθήκη ενώ συνομίλησε με τα παιδιά στα τμήματα που επισκέφτηκε.

Τα παιδιά του χάρισαν μια χειροποίητη κάρτα με ευχές ενώ η Πρόεδρος του προσέφερε το Επετειακό Λεύκωμα των 100 χρόνων καθώς και μια προσωπογραφία του ιδίου που ετοίμασε ο αγιογράφος κος Ξενόπουλος, εις ανάμνηση της επίσκεψής του στο Άσυλο του Παιδιού.

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449