Τα σχολεία της ομογένειας γιορτάζουν το 1821

Η χορωδία μας, με το πρόγραμμα «Άσυλο εις την Ελευθερία», συμμετείχε στην διαδικτυακή εκδήλωση «Τα σχολεία της Ομογένειας γιορτάζουν το 1821», που διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής με τα σχολεία της Ομογένειας (Η.Π.Α., Αυστραλίας, Γερμανίας, Λουξεμβούργου, Ν. Αφρικής και Καναδά) και με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμαριάς, για να τιμήσουν τη φετινή 200η επέτειο από την Επανάσταση του 1821.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες και τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, η χορωδία του 33ου Δημοτικού Σχολείου του «Ασύλου του Παιδιού» παρουσίασε ένα πραγματικά άρτια εκτελεσμένο πρόγραμμα σκορπίζοντας συγκίνηση, θαυμασμό και υπερηφάνεια σε όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Μέσα από την καρδιά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά μας και τη Διευθύντρια της Χορωδίας μας κ. Πηνελόπη Μενούνου. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τη σοπράνο κ. Λυδία Μπουρτσάλα και τη χορογράφο-κινησιολόγο κ. Ράνια Πούλιου για την εθελοντική τους συμμετοχή. Στο πιάνο συνόδευσε η κ. Ειρήνη Μαύρου. Ακόμη ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την εξαιρετική συνεργασία στη δημιουργία του βίντεο και για το μοντάζ την Point2Point και την Polytropon Recording Studio που συνέβαλαν στο αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας.

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε ήταν από το έργο του Χρήστου Λεοντή «Καντάτα Ελευθερίας» (δείτε τα 2 βίντεο μέσω των συνδέσμων στο τέλος αυτού του άρθρου).

Την επετειακή αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και τον χαιρετισμό τους ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς - Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου - Πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021". η κ. Ζέττα Μακρή - Υφυπουργός Παιδείας, ο κ. Σάββας Αναστασιάδης - Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Επ. Ομογένειας, ο Γενικός Γραμματέας Α/θμιας, Β/θμιας και ΕΑΕ του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης και ο κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης - Δήμαρχος Καλαμαριάς.

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε ήταν από το έργο του Χρήστου Λεοντή «Καντάτα Ελευθερίας»:

Η εκδήλωση μεταδόθηκε από το κανάλι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο youtube, και μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ


«Καντάτα Ελευθερίας»

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449