ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ Α'

Στο Α’ Συγκρότημα στεγάζεται ο Βρεφονηπιακός Σταθμός για παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως 4 ετών και δύο τάξεις νηπιαγωγείου (νήπια και προνήπια). Είναι ένα σύγχρονο κτήριο με μεγάλες, φωτεινές αίθουσες και ειδικά διαμορφωμένες τραπεζαρίες για τα γεύματα των παιδιών. Έχει τη δική του παιδική χαρά και χώρους στάθμευσης για την παραλαβή και παράδοση των παιδιών.

Στην Παιδική Εστία λειτουργούν, 11 μήνες το χρόνο και από τις 6:30 έως τις 17:00, δέκα τμήματα βρεφών, προνηπίων και νηπίων συνολικά. Οι παιδαγωγικές δραστηριότητες των τμημάτων στοχεύουν στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών στο παραδοσιακά παιδοκεντρικό περιβάλλον του «Ασύλου του Παιδιού».

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Σταύρος Νιάρχος» αποπερατώθηκε με δωρεά του ομώνυμου Ιδρύματος. Σ’ αυτήν πραγματοποιούνται οι πολιτιστικές και παιδαγωγικές δράσεις και δραστηριότητες των παιδιών καθώς και οι εκδηλώσεις του Σωματείου. Η αίθουσα φιλοξενεί και εκδηλώσεις άλλων φορέων όπως εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, φιλανθρωπικά bazaar, χριστουγεννιάτικες γιορτές, μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Είναι το μοναδικό εκκλησάκι της πόλης μας αφιερωμένο στον Άγιο Στυλιανό σε σχέδια του αρχιτέκτονα Αριστοτέλη Ζάχου. Οι αγιογραφίες είναι του καθηγητή του ΑΠΘ και ζωγράφου Πολύκλειτου Ρέγκου ενώ ο αρχιτέκτονας Ορέστης Χατζηαγγέλου είχε την επίβλεψη της ανέγερσης. Στο εκκλησάκι πραγματοποιείται κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα Θεία Λειτουργία και διατίθεται για βαφτίσεις, γάμους και μνημόσυνα.

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449