ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ Β'

Στις πευκόφυτες εγκαταστάσεις του Συγκροτήματος λειτουργεί Παιδικός Σταθμός για παιδιά ηλικίας 2,5 έως 4 ετών. Διαθέτει σύγχρονους χώρους απασχόλησης και ανάπαυσης καθώς και πρόσβαση στην παιδική χαρά. Το ημερήσιο Παιδαγωγικό Πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ηλικία και τις ανάγκες των παιδιών.

Το σύγχρονο κτίριο του νηπιαγωγείου στεγάζει το 44ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης. Μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου τα παιδιά απασχολούνται με δημιουργικές δραστηριότητες στις φωτεινές αίθουσες, στο ευήλιο αίθριο, στην παιδική χαρά και στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

Στο κεντρικό κτίριο λειτουργεί το 33ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Πριν και μετά την λήξη του σχολικού ωραρίου τα παιδιά απασχολούνται με εξωδιδακτικές δραστηριότητες, δημιουργικά εργαστήρια και ομίλους. Στον ίδιο χώρο στεγάζονται το «Κέντρο Μόρφωσης και Ψυχαγωγίας Γιάννης Τριανταφυλλίδης», κουζίνα και τραπεζαρία για τα γεύματα των παιδιών.

Σε ένα παραδοσιακό πέτρινο κτίριο λειτουργεί η Παιδική Δανειστική Βιβλιοθήκη με στόχο την προσφορά καθοδηγητικής βοήθειας στην επιλογή βιβλίων. Εξοπλισμένη με 3.000 τίτλους βιβλίων, διαθέτει αίθουσα δανεισμού, χώρο ανάγνωσης και τον «Παραμυθόκοσμο» για δραστηριότητες με παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Το «Αθλητικό Κέντρο Γιώργος Παντελάκης» διαθέτει μεγάλων διαστάσεων γήπεδο ποδοσφαίρου με κερκίδες καθώς και γήπεδα βόλεϊ και μπάσκετ για τα μαθήματα γυμναστικής και τους ομίλους άθλησης. Φιλοξενεί ψυχαγωγικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, όπως την Ημέρα Αθλητισμού, τη Γιορτή των Ομίλων και το «Βραδινό στον Κήπο».

Δωρεά ευαισθητοποιημένου μέλους του Σωματείου «Το Άσυλο του Παιδιού» έδωσε μια άλλη όψη στις εγκαταστάσεις του Β’ Συγκροτήματος και την ευκαιρία στα παιδιά να εκκλησιάζονται στον ίδιο χώρο που φοιτούν. Διατίθεται για βαφτίσεις, γάμους και μνημόσυνα.

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449