Ποιήματα και μυθιστορήματα, βιβλία, βιβλία, βιβλία...

Μια άρτια οργανωμένη δανειστική βιβλιοθήκη λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως ποιήματα και μυθιστορήματα που αναφέρονται στο οικογενειακό, σχολικό, κοινωνικό και θρησκευτικό βίο, καθώς και στο ζωικό και φυτικό κόσμο. Σκοπός της είναι η προσφορά βοήθειας στην επιλογή και διαχείριση του εξωσχολικού βιβλίου, ειδικά στους μαθητές των μικρότερων τάξεων του Δημοτικού.

H σωστά επιλεγμένη προσφορά βιβλίων αποσκοπεί στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, την εγκυκλοπαιδική και κοινωνική μόρφωση και τη γνωριμία με διαφορετικά είδη κειμένων. Επιδρά θετικά στη σχολική επίδοση, βελτιώνοντας την εκφραστική ικανότητα, την ταχύτητα ανάγνωσης, τη μείωση των ορθογραφικών λαθών και οδηγεί σταδιακά στον καλύτερο χειρισμό της ελληνικής γλώσσας.

Το 2015, η Παιδική Δανειστική Βιβλιοθήκη μας γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας της και ο εορτασμός πλαισιώθηκε από ποικίλες δράσεις για τα παιδιά, όπως παραμυθοδράσεις, παρουσίαση εκπαιδευτικής (δανειστικής) βαλίτσας από το Τελλόγλειο ΄Ιδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και quiz γνώσεων.

Κάθε χρόνο στη Γιορτή των Ομίλων τα παιδιά που έχουν διαβάσει τα περισσότερα βιβλία μέσα στη τρέχουσα χρονιά βραβεύονται με το «Βραβείο Φιλαναγνωσίας».

 

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449