Φωτεινή Παπαδάμου

Πρόεδρος του Ασύλου του Παιδιού

Διανύουμε ήδη τον 2ο αιώνα αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς του «Ασύλου του Παιδιού» στον κοινωνικό, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό ιστό της πόλης μας.

Το «Άσυλο του Παιδιού» όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινε πιστό στην παιδοκεντρική του φιλοσοφία που προωθεί ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά, προάγοντας την σύμπνοια, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους.

Παράλληλα με την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, εφόδια απαραίτητα για την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους, τα παιδιά γαλουχούνται σε ένα περιβάλλον όπου ο σεβασμός των δικαιωμάτων και η αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου θεωρούνται αυτονόητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις εξαιρετικά δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες το «Άσυλο του Παιδιού» προσπαθεί να καλύπτει με όλα τα μέσα που διαθέτει τις ανάγκες του Ιδρύματος και να σταθεί αρωγός στην εργαζόμενη μητέρα, στην ασθενέστερη οικονομικά οικογένεια.

Θέλω να ελπίζω ότι η στήριξη τόσο των συμπολιτών μας όσο και της πολιτείας θα βοηθήσουν το «Άσυλο του Παιδιού» να συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία.

 

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449