Μαίρη Ευθυμιάδου

Πρόεδρος του Ασύλου του Παιδιού

Το «Άσυλο του Παιδιού», ένα από τα παλαιότερα Ιδρύματα της πόλης μας, σε δύο χρόνια συμπληρώνει 100 χρόνια Ζωής, 100 χρόνια Προσφοράς στη μητέρα και τα παιδιά της.

Σε δύσκολους καιρούς, από τότε που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1919, ανάμεσα σε πολέμους, σεισμούς και τεράστιες οικονομικές δυσκολίες το Άσυλο δεν έπαψε ούτε μια μέρα να λειτουργεί, δεν έπαψε ούτε μια μέρα να μορφώνει, να διαπαιδαγωγεί, να σιτίζει τα παιδιά του και να στηρίζει τις οικογένειές τους. Με στοργή και αγάπη το προσωπικό, οι Παιδαγωγοί και οι εθελοντές του, τους προσφέρουν όλα τα εφόδια ώστε, ξεκινώντας το Γυμνάσιο, να έχουν διαμορφώσει έναν ακέραιο χαρακτήρα και να έχουν ίσες ευκαιρίες με όλα τα παιδιά της πόλης μας.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ελευθέρου Χρόνου του Ασύλου, πολυποίκιλο, πρωτοποριακό, παιδοκεντρικό και βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών ανοίγει στα παιδιά ορίζοντες που τα ίδια διαλέγουν να ακολουθήσουν.

Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να μου εμπιστευθούν το τιμόνι ενός τόσο σημαντικού Ιδρύματος και νοιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη που οι μέρες μου είναι γεμάτες ενέργεια για όσα πρέπει να γίνουν και μεγάλη ικανοποίηση για όσα τελικά επιτυγχάνονται για το καλό της μεγάλης οικογένειας του Ασύλου.

Εύχομαι το Ίδρυμα αυτό να μπορέσει να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του για πολλά ακόμη χρόνια και τα παιδιά να μας κάνουν περήφανους με τις μελλοντικές τους επιτυχίες.

 

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449