Στις 7 Ιουνίου 2023, στο Αθλητικό Κέντρο "Γιώργος Παντελάκης", στις εγκαταστάσεις του Β΄ Συγκροτήματος, πραγματοποιήθηκε η Γιορτή των Ομίλων της σχολικής χρονιάς 2022-2023. Οι Όμιλοι Θεάτρου, Λαογραφίας , Άθλησης - Μοντέρνου Χορού και Μουσικής μας παρουσίασαν ένα ποικίλο πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις.

Τα παιδιά του Ομίλου Θεάτρου παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Ο Βασιλιάς των λιονταριών», ντυμένη με τους ήχους της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας της Disney, σε σκηνοθεσία της παιδαγωγού κ. Σοφίας Πατάκα.

Ο Όμιλος Λαογραφίας παρουσίασε δύο παραδοσιακούς χορούς, τον "Κόνιαλι Καππαδοκίας" ή αλλιώς "Χορό των κουταλιών" και τον "Αρχοντογιό" σε βήματα καλαματιανού, αφιερωμένους στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή με υπεύθυνη παιδαγωγό την κ. Πασχαλιά Παπαοικονόμου.

Ο Όμιλος Άθλησης - Μοντέρνου Χορού παρουσίασε μία χορογραφία με ακροβατικά στοιχεία και κορδέλες υπό τους ήχους του «Τango» και οι μαζορέτες μας εντυπωσίασαν σε ένα σχήμα με στοιχεία ενόργανης γυμναστικής με το τραγούδι «Pink Venom», υπό την καθοδήγηση της παιδαγωγού κ. Σοφίας Δεβαμτζή.

Η γιορτή έκλεισε με τον εντυπωσιακό όμιλο Μουσικής, υπό την Διεύθυνση της Μουσικού μας κ. Πηνελόπης Μενούνου και με πολλές εκπλήξεις!

Τα παιδιά μας παρουσίασαν την παιδική ορχήστρα που δημιουργήθηκε και απαρτίζεται από το τμήμα των μεταλλόφωνων, με τη συμμετοχή κρουστών, φλογέρας και φλάουτου, και ερμήνευσαν μαζί με την Προχορωδία τραγούδια από την παιδική μας ηλικία, όπως "Η μικρή Ελένη", "Ανέβηκα στην πιπεριά", "Φεγγαράκι μου λαμπρό" κ.α.

Στη συνέχεια η Χορωδία μας ερμήνευσε τα τραγούδια "Απάνω στην τριανταφυλλιά" και τον Νορβηγικό ύμνο "My mother told me". Και οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν….. Η σόλο εμφάνιση ενός μαθητή και μιας απόφοιτης του σχολείου μας που ερμήνευσαν το εμβληματικό τραγούδι από το μιούζικαλ « Το Φάντασμα της Όπερας» καθώς και το κομμάτι «Two Four Six» από το πρωτοεμφανιζόμενο μουσικό σύνολο του σχολείου μας σε μια σύνθεση ενός μαθητή μας έκλεισαν την ωραία βραδιά μας.

Επίσης, απονεμήθηκαν τα βραβεία Φιλαναγνωσίας και Αειφορίας και βραβεύτηκαν μαθητές μας που διακρίθηκαν σε ομαδικούς μαθητικούς διαγωνισμούς καθώς και σε διαγωνισμούς μαθηματικών, ελληνικής γλώσσας, ζωγραφικής και χορού.

Στη γιορτή παρευρέθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου "ΑτΠ", γονείς, εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί και φίλοι του "Ασύλου του Παιδιού", χαρίζοντας σε όλα τα σχήματα το πιο θερμό τους χειροκρότημα.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την υπέροχη παρουσίαση!

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449