Η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Περικλή Μητσόπουλου «Η Πατρίδα των Γλάρων» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 17 Μαίου 2024 στην αίθουσα “Στ. Νιάρχος”.

Ο Περικλής Μητσόπουλος είναι ένας καταξιωμένος δημιουργός εικαστικών τεχνών με μια επιτυχημένη 50ετή πορεία αλλά κι ένας ακούραστος δημιουργός συγγραφικών έργων.

Η συγγραφική πένα του είναι πολυσχιδής και αυτό φαίνεται στο νέο του συγγραφικό έργο. Μέσα από τεκμηριωμένα γεγονότα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων της Μικράς Ασίας μας αφηγείται την περιπέτεια ζωής του Ομάρ-Μεχμέτ, της Συμέλας, του Ηρακλή και των άλλων ηρώων που βρήκαν τελικά το «λιμάνι» τους στην πόλη μας. Τα ιστορικά γεγονότα που περιγράφονται και υποκλίνονται στην αλήθεια, παντρεύονται την αγάπη, η αγάπη τα αγκαλιάζει με αγνά χέρια και προκύπτει το μεγαλύτερο αίσθημα των ανθρωπίνων σχέσεων, η αγνή φιλία.

H παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μητσόπουλου ήταν και ένας φόρος τιμής για αυτές τις πατρίδες που χάθηκαν και για τους ανθρώπους που τόσο άδοξα έφυγαν. Για τον λόγο αυτό συνέπραξε η Ποντιακή Εστία Νεάπολης με την χορωδία της και τα χορευτικά τμήματά της. ‘Ενας δραστήριος ποντιακός σύλλογος της Νεάπολης Θεσσαλονίκης με σκοπό την διατήρηση των Ποντιακών Εθίμων και της Ποντιακής Κληρονομιάς αλλά και της ενίσχυσης του αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων προγόνων μας.

Το βιβλίο παρουσίασε ο κ. Σάββας Σερασίδης, Καθηγητής Φιλολογίας και τέως Δήμαρχος Σταυρούπολης και μέλη του Συλλόγου της Ποντιακής Εστίας διάβασαν αποσπάσματα.

Ο συγγραφέας ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν και υποστήριξαν αυτό το συγγραφικό του εγχείρημα..

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού και κοινωνικού έργου του “Ασύλου του Παιδιού”.

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449