Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Στ. Νιάρχος» στις εγκαταστάσεις του Α’ Συγκροτήματος του «Ασύλου του Παιδιού» η καθιερωμένη εκδήλωση «Ημέρα Τιμής & Μνήμης».

Στόχος του θεσμού αυτού είναι να τιμώνται και να μνημονεύονται όλοι όσοι το έχουν στηρίξει κατά τη διάρκεια της εκατοντάχρονης πορείας του και να ενθαρρύνονται νέοι εθελοντές και φίλοι να υποστηρίξουν το έργο που επιτελείται σ’ αυτό.

Με την έναρξη της εκδήλωσης τελέστηκε μία σύντομη επιμνημόσυνη Δέηση στο εκκλησάκι του Αγίου Στυλιανού, εντός του «ΑτΠ», και ακολούθησε ένας σύντομος χαιρετισμός της Προέδρου. Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο τ. Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. κ. Μάριος Λάζιος, ο οποίος συνέβαλε ουσιαστικά και ανιδιοτελώς στην αποπεράτωση πολλών έργων στο «Άσυλο του Παιδιού. Η Ιστορικός και Ιστορικός Τέχνης κ. Ελένη Ρόσιου ανέπτυξε στους παρευρισκόμενους το πολύ ενδιαφέρον θέμα « Τέχνη και Παιδί».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η κ. Άννα Αγγελίδου-Πολυχρονιάδου ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Γιάννη Μπουτάρη, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Προγραμματισμού κ. Αθηνά Αηδονά, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλυψώ Γούλα, αντιδήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι των αρχών της πόλης, Επίτιμοι Πρόεδροι και μέλη του «Ασύλου του Παιδιού» και άλλων Σωματείων της πόλης, παλιοί εργαζόμενοι, συνεργάτες και γονείς.

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449