Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη πλέον ετήσια εκδήλωση «Ημέρα Τιμής & Μνήμης» του «Ασύλου του Παιδιού», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 με σκοπό να τιμηθούν όλοι όσοι συνέβαλαν στην ιστορική του διαδρομή -που συμπληρώνει φέτος 98 χρόνια ζωής.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με μία επιμνημόσυνη Δέηση στο εκκλησάκι του Αγίου Στυλιανού ενώ ακολούθησε ομιλία από τον ψυχολόγο κ. Δ. Φλαμούρη για την αξία του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την παιδική χορωδία του «Ασύλου του Παιδιού» με εξαιρετικές εκτελέσεις.

Ιδιαίτερη αξία είχε η στιγμή της αναγνώρισης του σημαντικού έργου των δυο Επίτιμων Προέδρων που βραβεύτηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης. Το ΑτΠ τίμησε τη συμβολή της κας Λίγειας Ζαχαριάδου -που διετέλεσε Πρόεδρος από το 1996 έως το 2007- και της κας Πολυξένης Δήμου -από το 2007 έως το 2013.

Ανάμεσα στους εκλεκτούς παρευρισκομένους που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Απ. Τζιτζικώστας, η κα. Άννα Αγγελίδου, εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, η κα. Καλυψώ Γούλα, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης, οι τ. Υπουργοί κκ. Γ. Ορφανός, Κ. Γκιουλέκας και Στ. Καλαφάτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δ. Κούβελας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης πολλοί χορηγοί & δωρητές του ΑτΠ, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Φιλανθρωπικών Σωματείων της πόλης καθώς και πρώην εργαζόμενοι του ΑτΠ.

 

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449