Η Επίτιμη Πρόεδρος του «Ασύλου του Παιδιού» κ. Πολυξένη Δήμου υποδέχτηκε τα μέλη του Δ.Σ. στο φιλόξενο σπίτι της, στην πιο παλιά και γραφική συνοικία της Καστοριάς, το Ντολτσό, με τα λιθόστρωτα δρομάκια, τα σπίτια με τη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, τις εκκλησιές και τα μουσεία.

Με ιδιαίτερα χαρούμενη διάθεση, τα μέλη απόλαυσαν στον όμορφο κήπο του σπιτιού της την παραδοσιακή καστοριανή φιλοξενία. Το πλούσιο πρόγραμμα, που επιμελήθηκε καθ’ ολοκληρίαν η κ. Δήμου, περιελάμβανε:

- Ξενάγηση σε παραδοσιακά σπίτια και τις φιλοξενούμενες εκθέσεις τους από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού & Πολιτισμού του Δήμου Καστοριάς, κ. Αθανάσιο Ρήμο.

- Επίσκεψη στη θαυμάσια συλλογή βυζαντινών εικόνων του 12ου έως και 18ου αιώνα στο Βυζαντινό Μουσείο της πόλης και ξενάγηση από την κ. Αικατερίνη Τσιγαρίδα, αρχαιολόγο και μέλος του Δ.Σ.

Αφού τα μέλη θαύμασαν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Καστοριάς, το μεσημέρι απόλαυσαν το γεύμα τους στο παραλίμνιο εστιατόριο «Τα κοψίδια» με υπέροχη θέα στη λίμνη.

Ακολούθησε ο περίπλους της πανέμορφης λίμνης της Καστοριάς.

Με την ευχή να επαναλάβουν σύντομα αυτό το ταξίδι, τα μέλη του Δ.Σ. ευχαριστούν από καρδιάς την αγαπημένη κ. Δήμου για τη ζεστή φιλοξενία της και μεταφέρουν την επιθυμία της να γνωρίσει την πόλη της και στα παιδιά του «Ασύλου του Παιδιού».

Εις το επανειδείν!

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449