Αφιερωμένη στα 200+1 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Β’ Συγκροτήματος «Γεώργιος Παντελάκης», η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ.

Οι ομάδες διαμορφώθηκαν ανάλογα με τις οδηγίες καταπολέμησης της πανδημίας που το «ΑτΠ» ακολούθησε και έμειναν πιστές στη θεματολογία που είχε ορισθεί από την προηγούμενη χρονιά.:

- Τα παιδιά του Ομίλου Θεάτρου παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Ονειρεύτηκα ...το 1821», ντυμένη με τους ήχους του «Να’τανε το 21» και της «Σονάτας του Σεληνόφωτος» σε κείμενο της παιδαγωγού κ. Σοφίας Πατάκα.

- Η Χορωδία μας ερμήνευσε τα παραδοσιακά τραγούδια: «Στης πικροδάφνης τον ανθό», «Από ξένο τόπο» και «Γερακίνα».

- Το τμήμα Δ3 αντιπροσώπευσε επάξια τον Όμιλο Λαογραφίας και χόρεψε τους παραδοσιακούς χορούς «Καλαματιανό», «Αη Γιώργη» και «Τσάμικο»

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν το πρόγραμμα κινησιολογίας που παρουσίασαν τα παιδιά του τμήματος Α3 σε μουσική επένδυση του Μάνου Χατζηδάκη από την «Πάροδο», της κωμωδίας «Όρνιθες» του Αριστοφάνη.

Την επιμέλεια των καλλιτεχνικών σχημάτων είχαν οι υπεύθυνες παιδαγωγοί των ομίλων και εργαστηρίων που πραγματοποιούνται καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς στο «Άσυλο του Παιδιού».

Επιπλέον, απονεμήθηκαν τα βραβεία Φιλαναγνωσίας και Αειφορίας και βραβεύτηκαν μαθητές μας που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς ζωγραφικής, μαθηματικών, ιστιοπλοΐας και χορού.

Η γιορτή πλαισιώθηκε από Έκθεση Εικαστικών, με έργα εμπνευσμένα από την Επανάσταση του 1821, τα οποία δημιούργησαν τα παιδιά του κάθε τμήματος με τους παιδαγωγούς τους. Τα έντυπα της γιορτής επιμελήθηκαν τα παιδιά του εργαστηρίου Υπολογιστών.

Το παρόν έδωσαν γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί και φίλοι του «ΑτΠ», χαρίζοντας το θερμό τους χειροκρότημα στα παιδιά που με πολλή χαρά ετοίμασαν τη γιορτή μετά από 2 χρόνια απουσίας λόγω των περιοριστικών μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό.

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449