«Μεγάλωσες τώρα, πρέπει να ακούς. Θα πας στο δημοτικό.», «Αγχώνομαι, θα έχουμε διαβάσματα, μαθήματα, υποχρεώσεις. Άραγε θα τα καταφέρουμε;», «Δε θέλω να πάω στο δημοτικό! Δε θέλω να έχω άλλη δασκάλα! Την αγαπώ τη δασκάλα μου!», «Είναι δύσκολα τα μαθήματα, δεν μπορώ να κάνω καλά τα γραμματάκια. Δε θέλω να διαβάσω!».

Άραγε, πόσοι από εμάς δεν έχουμε πει τις παραπάνω εκφράσεις; Πόσοι από εμάς δεν έχουμε κάνει τις παραπάνω σκέψεις ή δεν έχουν εκφράσει τα παιδιά μας την ανησυχία τους, το φόβο τους, το άγχος τους, μέσα από την άρνηση; Πόσοι από μας δεν έχουμε σκεφτεί και ταυτόχρονα αγχωθεί με την μετάβαση των παιδιών μας από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό;

Γι’ αυτό, λοιπόν, το λόγο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 στις 6:00μ.μ., στην αίθουσα θεάτρου στο Β΄ Συγκρότημα στη Θέρμη, ομιλία – συζήτηση της ψυχολόγου του Ιδρύματος κ. Κατερίνας Πασαλή με θέμα: «Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο. Δυσκολίες – αντιμετώπιση».

Η ομιλία – συζήτηση αφορούσε στους γονείς των παιδιών που φοιτούν στην Α΄ δημοτικού, οι οποίοι, μετά το τέλος της παρουσίασης, έθεσαν τα ερωτήματά τους.

Στην ομιλία – συζήτηση, στην οποία τηρήθηκαν απόλυτα τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα για τον κορωνοϊό, παρευρέθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Διευθυντής και εκπαιδευτικοί του 33ου Δημοτικού σχολείου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ.α.

Παραθέτουμε εδώ τον σύνδεσμο με τα βασικά σημεία της ομιλίας.

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449