Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, προστάτη όλων των εργαζομένων και των παιδιών του «Ασύλου του Παιδιού» στο Β’ Συγκρότημα.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη μετά από πρόσκληση του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. Τον Σεβασμιώτατο, κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, πλαισίωναν Ιερείς της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο Αθανασίου.

Μετά το τέλος της ακολουθίας των εγκαινίων και της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης στη σύντομη ομιλία του μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκη κ. Ανθίμου, συνεχάρη την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μαρία Ευθυμιάδου και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ασύλου του Παιδιού» για το πολυδιάστατο έργο που επιτελεί εδώ και έναν αιώνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και την δωρήτρια κ. Βασιλική Καραμπίνα η οποία δαπάνησε κόπο και χρήμα για την ανέγερση του Ιερού Ναού στη μνήμη του συζύγου της Ιωάννη Καραμπίνα και των γονέων της.

Η Πρόεδρος ευχαρίστησε την κ. Καραμπίνα για την ευγενική και γενναιόδωρη χειρονομία της και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της ανέγερσης του ναού στον προαύλιο χώρο του σχολείου για τους μαθητές του.

Η κ. Καραμπίνα με μεγάλη συγκίνηση τόνισε την χαρά της για την ημέρα αυτή και την ανακούφισή της για την ολοκλήρωση του τάματός της.

Στις ακολουθίες παραβρέθηκε το Διοικητικό Συμβούλιου του «Ασύλου του Παιδιού», εργαζόμενοι του Ιδρύματος, μέλη και φίλοι του Σωματείου, η κ. Αθηνά Αηδονά ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χάρης Αηδονόπουλος, ο πρ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρ. Υπουργός κ. Σωτήρης Κούβελας και φυσικά οι γονείς και οι μικροί μαθητές του σχολείου.

 

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449