Εκδήλωση για την ενίσχυση του Ασύλου του Παιδιού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 η Φιλανθρωπική Συναυλία «Μία Ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη Νύχτα» από το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο με την υποστήριξη του «Ασύλου του Παιδιού» και του Σωματείου «Παιδείας Δρώμενα». Τα μικρά παιδιά μάγεψαν με τις αγγελικές φωνές τους και συγκίνησαν τον κόσμο που από πολύ νωρίς κατέκλυσε την αίθουσα.

Τα νήπια, η χορωδία και η Β’ τάξη του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου, η χορωδία και η Β’ τάξη του 33ου Δημοτικού Σχολείου «Ασύλου του Παιδιού» παρουσίασαν με τραγούδια, χριστουγεννιάτικους ύμνους και δρώμενα από τον Όμιλο Θεατρικής Παιδείας του Αρσακείου Δημοτικού το γεγονός της ανακωχής που έλαβε χώρα το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων του 1914, στα χαρακώματα του Δυτικού Μετώπου, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η θεατρική απόδοση βασίστηκε στο βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση «Το Ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο Στολίδι». Στην συναυλία συμμετείχαν επίσης η παιδική χορωδία του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, το Φωνητικό Σύνολο και η παιδική χορωδία του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου. Το Φωνητικό Σύνολο συνόδευσε στο πιάνο ο Νίκος Ζαφρανάς.

Τα έσοδα της συναυλίας διατέθηκαν στο «Άσυλο του Παιδιού» που φέτος συμπλήρωσε 100 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην πόλη μας.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος αφιλοκερδώς ο μοναδικός Γρηγόρης Βαλτινός και ο κόντρα τενόρος Νικόλαος Σπανός ο οποίος ενθουσίασε το κοινό με την χαρισματική φωνή του. Το Νικόλαο Σπανό συνόδευσε στο πιάνο η Ειρήνη Μαύρου.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε από καρδιάς το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και την Διευθύντρια του Δημοτικού του κ. Θεοδώρα Κωνσταντινίδου για την ιδέα υλοποίησης αυτής της γιορτής και την πρωτοβουλία να δοθούν τα χρήματα στο «Άσυλο του Παιδιού». Τους διευθυντές των χορωδιών Ηρακλή Παναγόπουλο, Πηνελόπη Μενούνου, Μαρία-Έμμα Μελιγκοπούλου και Ελπίδα Τσάμη, τους μουσικούς Αχιλλέα Σοφούδη, Θάνο Γκιουλετζή, Μιχάλη Μιτκούδη, Στέλιος Χατζηκαλέα και Δανάη Ζαφρανά, την Υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας του Αρσακείου, τους δασκάλους των Β’ Τάξεων των δύο σχολείων και όλους όσους συνεργάστηκαν για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην AEGEAN επίσημο χορηγό αερομεταφορών της Συναυλίας και τις επιχειρήσεις-χορηγούς Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ-ΠΙΑΝΑ και ΑΝΘΕΩΝ Άνθη-Φυτά.

 

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449