Το σχολείο μας, στο πλαίσιο των εφαρμογών του 8ου πυλώνα του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου «Από το τοπικό στο παγκόσμιο», συμμετέχει στο Πρόγραμμα της Actionaid – Αναδοχή Παιδιού εδώ και μερικά χρόνια.

Τα παιδιά των Ε΄ και Στ΄ τάξεων , έχουν αναλάβει την αναδοχή ενός παιδιού από το Λεσόθο (κοινότητα Κουμπελού) και οργανώνουν μαζί με τους παιδαγωγούς τους δημιουργικά εργαστήρια, με σκοπό τη συμμετοχή τους στο ετήσιο μπαζάρ του Αγίου Στυλιανού του «Ασύλου του Παιδιού» στις 25 και 26 Νοεμβρίου για την κάλυψη των αναγκών της αναδοχής.

Συγχρόνως παρατηρείται ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον και από τους γονείς τους για την παραπάνω δράση των παιδιών. Ειδικότερα, οι γονείς αφενός ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των παιδιών, αφετέρου στηρίζουν και οι ίδιοι έμπρακτα τη δράση, μέσω της συνεισφοράς τους στο μπαζάρ με διάφορα χειροποίητα μικροαντικείμενα.

Από τη συμμετοχή των μαθητών στην παρούσα δράση διαπιστώνονται αμοιβαία οφέλη. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πληθώρα πληροφοριών και γνώσεων σχετικών με τη διαρκή ανάπτυξη των κοινοτήτων στην Αφρική. Από την άλλη, τα παιδιά της αφρικανικής κοινότητας άκουσαν φέτος για πρώτη φορά για τα δικαιώματά τους στην εκπαίδευση και σε άρτιες σχολικές υποδομές, ενώ ταυτόχρονα έμαθαν για τις ευθύνες που έχει το σχολείο απέναντί τους.

Περισσότερα εδώ

 

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449