Στο πλαίσιο των μαθητικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Β’ Συγκροτήματος, πραγματοποιήθηκε στις 7/6/2017 στο Αθλητικό Κέντρο «Γεώργιος Παντελάκης» η 25η Γιορτή των Ομίλων, παρουσία γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και φίλων του «Ασύλου του Παιδιού».

Το περιεχόμενο της γιορτής ήταν αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων που γίνονται στους ομίλους καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Η γιορτή πλαισιώθηκε από την έκθεση των έργων των παιδιών του Ομίλου Εικαστικών και την προβολή του βίντεο – διασκευή διάσημου έργου του Ευγενίου Τριβιζά «Η τελευταία μαύρη γάτα» για την διαφορετικότητα και την αποδοχή. Επίσης, η διαφορετικότητα αποτέλεσε κεντρικό θέμα της θεατρικής παράστασης «To όνειρο του σκιάχτρου» από τον Όμιλο Θεάτρου. Τραγούδια γνωστών Ελλήνων και ξένων συνθετών παρουσίασε η χορωδία του «Ασύλου του Παιδιού» ενώ χορογραφίες και σχήματα αεροβικής γυμναστικής με κορδέλες και στεφάνια παρουσίασαν τα παιδιά των Ομίλων Μοντέρνου Χορού και Άθλησης. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τον Όμιλο Λαογραφίας.

Όλα τα παραπάνω καλλιτεχνικά σχήματα επιμελήθηκαν οι παιδαγωγοί – υπεύθυνες των ομίλων και των εργαστηρίων ελεύθερου χρόνου του «Ασύλου του Παιδιού». Τα έντυπα της γιορτής ήταν έργο των παιδιών του Ομίλου Υπολογιστών.

 

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449